KALENDER

dinsdag 1 oktober:

We zijn best trots om onze infosessie aan te kondigen op de studiedag “Grijs en goesting”, een organisatie van het zorgbedrijf Antwerpen en Aditi vzw.
Thema is ‘Senioren en seksualiteit’. Onze ambassadeurs zullen tijdens de infosessie dieper ingaan op genderidentiteit en seksuele diversiteit in woonzorgcentra.
Voor onze vereniging is dit de eerste keer dat wij als officiële gesprekspartner aanwezig zullen zijn op een studiedag. Een blijk van erkenning voor de expertise die onze vrijwilligers opbouwden rond lhbtqi-ouderenzorg in Vlaanderen en nu ook in Brussel.
Afspraak dinsdag 1 oktober.
Locatie: wzc De Pelikaan, Bosuilplein 1, Deurne.
Inschrijven op: www.zorgbedrijf.antwerpen.be/studiedag
Wees welkom!

zaterdag 28 september:

Voorafgaand aan de workshops op de L-day nemen we, samen met onze Ambassadeurs, deel aan de L-Pride Walk.
Afspraak zaterdag 28 september vanaf 13u15 op het Steenplein in Antwerpen. Je herkent ons, zoals steeds, aan de uitgerolde spandoek en t-shirts.
Samen met andere verenigingen stappen we door de Antwerpse straten tot aan Kavka (Oudaan) waar de L-Day plaatsvindt. Iedereen welkom om ons te vervoegen tijdens deze feestelijke optocht!!
Vergeet ook niet in te schrijven voor onze workshop: “ Altijd al anders “. Stuur een e-mail naar rba@l-day.be
Wees welkom!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, drinken en binnen
L-day Belgium

Tijdens de L-Day presenteren onze REGENBOOGAMBASSADEURS graag een workshop met documentaire: “ALTIJD AL ANDERS…”

De Nederlandse cineast en auteur Jan – Dirk Bouw komt  persoonlijk zijn documentaire over “Nanda”, een vrouw die van vrouwen houdt, voorstellen en bespreken.

Nanda is een oudere lesbische dame die in een serviceflat woont. De documentaire toont haar persoonlijk gevecht tegen discriminatie en vóór acceptatie.

Ongetwijfeld boeiend, maar meer;  realiteit waar we vroeg of laat allemaal mee te maken komen te hebben.

Inschrijven via e-mail (rba@l-day.be) is vereist omwille van het aantal beperkte plaatsen! Meer info: https://www.facebook.com/events/835349566850486/

zondag 14 april: 

Inspirerend om samen te werken over de landsgrenzen heen: Margreet van Hensbergen (Roze 50+ ambassadeur Nederland) en Maggy Doumen  presenteren op deze internationale conferentie samen een inspiratietafel !

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, binnen

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, bril

 • zaterdag 13 april: brainstorming van het Roze Huis Antwerpen over het lokale holebi- en transbeleid voor de komende jaren.

  Afbeelding kan het volgende bevatten: 8 mensen, zittende mensen

  Geen fotobeschrijving beschikbaar.

   

 • Zaterdag 6 april:  Onze vrijwilligers kunnen, veelzijdig dat ze zijn, ook behoorlijk een potje plezier maken! Gisterenavond ontvingen Sam en Valérie een delegatie ambassadeurs, sommigen met partner, voor de restyling van het holebi bingospel. Het is een veel gevraagd onderdeel van ons vormingsaanbod en heeft een ‘verjongingskuur’ nodig.

  Afbeelding kan het volgende bevatten: 9 mensen, inclusief Esther Miranda Iglesias en Samuel De Schepper, lachende mensen, zittende mensen, tafel, binnen en eten

donderdag 4 april: 

De laatstejaarsstudenten zorgkunde van het Technicum Noord Antwerpen zijn een mooie weerspiegeling van onze huidige multiculturele samenleving. Studenten uit e.a Oekraïne, Suriname en diverse Afrikaanse landen kwamen een infosessie volgen over seksuele diversiteit en gender identiteit.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 13 mensen, lachende mensen, zittende mensen en binnen
 • zaterdag 23 maart: Algemene vergadering en inspiratiedag Cavaria in Brussel. Tijdens de algemene vergadering sloten 15 nieuwe verenigingen, waaronder de Regenboogambassadeurs, officieel aan bij de koepel en werd de nieuwe samenstelling van de raad van bestuur goedgekeurd. Ook onze coördinator, Maggy, werd met verve opnieuw herkozen.
Afbeelding kan het volgende bevatten: 4 mensen, staande mensen
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
 • dinsdag 19 maart: 

Maggy stelde vandaag onze vereniging voor aan de seniorenraad in Hoboken. De regenboogambassadeurs kenbaar maken in het middenveld is belangrijk!
Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en bril

 • dinsdag 19 maart : Patrick kreeg studenten uit het volwassenenonderwijs Technicum Noord Antwerpen op bezoek in het Roze Huis. De studenten volgen er een opleiding bejaardenzorg en jeugd & gehandicaptenzorg.
Afbeelding kan het volgende bevatten: 13 mensen, lachende mensen, zittende mensen en binnen
 • donderdag 14 maart:

Eerste werkvergadering van onze cel Brussel in het RainbowHouse!
Op de foto van L naar R: Denise, Yvette, Hilde, Marian en Nikki. Zij vormen het speerpunt voor onze inplanting in de Brusselse regio. Hilde is regio coördinator en Yvette neemt het secretariaatswerk voor haar rekening.
Accent de eerste maanden ligt op het contacteren van potentiële klanten, uitbouw tweetalige website,
aanpassen folders en promotiemateriaal, opleidingen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 5 mensen, lachende mensen, staande mensen en binnen
 • zaterdag 9 maart : vorming voor onze vrijwilligers en geïnteresseerden. Samuel De Schepper brengt zijn eigen pakkende getuigenis. Maggy geeft een overzicht van de nieuwe Belgische wetgeving rond transgenders.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 5 mensen, inclusief Samuel De Schepper, lachende mensen, staande mensen, zittende mensen, schoenen en binnen

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon

 • donderdag 21 februari: Regenboogambassadeurs in April voor de eerste keer naar een internationale conferentie in Amsterdam.

 • Donderdag 14 februari: De laatste jaars studenten ergotherapie van de Artevelde hoge school Gent, lopen momenteel stage in het WZC Tichelhof. Zij krijgen hier, gedurende 14 dagen, vorming rond diversiteit in de ouderenzorg. De regenboogambassadeurs waren een van hun gastsprekers.
  • Cille, Maggy en Brigitte gingen in gesprek over hoe deze diversiteit in WZC te laten leven.. Op vraag van de studenten vertelden ze over hun persoonlijke ‘coming out’.
   Maar, het was vooral de getuigenis van Brigitte, over haar transitie, die vele vragen los weekte. Eindconclusie Brigitte:” Ik ben een vrouw, geen transgender”.
   De namiddag werd afgesloten met de documentaire “Dus ik zweeg”. Thema’s zoals eenzaamheid, acceptatie en zorg, privacy kwamen aan bod.
   Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, zittende mensen, scherm en binnen

   Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten
   Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, zittende mensen, scherm en binnen
   Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten en bril
   • dinsdag 12 februari 2019: regenboogambassadeurs zichtbaar op de voorstelling van de 12 finalisten Mr. Gay 2019.
   Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon
   Afbeelding kan het volgende bevatten: 4 mensen, inclusief Bart Hesters, lachende mensen, staande mensen
   Afbeelding kan het volgende bevatten: 7 mensen, inclusief Liliane Jongen, lachende mensen, staande mensen
   Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon
 • Vrijdag 8 februari 2019 tot vrijdag 15 februari 2019: fototentoonstelling LIEFDE IS ALTIJD GOED in woonzorgcentrum Hof ter Beuken, Ekeren.

Vanaf dan beginnen beide portretreeksen aan een nieuwe reis langs de woonzorgcentra in Vlaanderen.
Met dank aan het Roze Huis Antwerpen voor de financiële ondersteuning.
Foto’s: Cc

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan en binnen
Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, binnen
Afbeelding kan het volgende bevatten: 4 mensen, lachende mensen, staande mensen en binnen

 

 • vrijdag 1 februari 2019: regionale infoavond in het Brusselse RainbowHouse. Wij vragen de aanwezigen om onze vereniging te versterken en een kern in Brussel uit te bouwen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan en binnenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, zittende mensen, scherm en binnen

 • Zaterdag 5 januari 2019: nieuwjaarsreceptie Het Roze Huis Antwerpen in zaal ROMA:
Afbeelding kan het volgende bevatten: 11 mensen, inclusief Rit Peeters en Bart Hesters, lachende mensen, binnen

Bart Hesters, Mr. GAY Belgium 2018 samen met regenboogambassadeurs – 

   • Dinsdag 11 december: vorming aan leden Zilveren Passer in het Roze Huis, Antwerpen.
Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, inclusief Rit Peeters, bril
 • donderdag 15 november 10u30 – 16u:  in het kader van de TAKE CARE-campagne:  fietstocht langs diverse woonzorgcentra en dienstencentra. We maken verschillende stops om ons documentatiepakket te bezorgen. Tussendoor: gezellige picknick. Activiteit in samenwerking met Atthis, Genderflux, Pimpernel40+, Çavaria.

° zaterdag 13 oktober: we stappen achter onze spandoek op tijdens de L-PRIDE (voor vrouwen die van vrouwen houden en hun sympathisanten)  –     11u Centraal station-Bondgenotenlaan LEUVEN.                                                   

 • Van 13u30 tot 15u30   workshop georganiseerd door de Regenboogambassadeurs samen met het Holebihuis Vlaams Brabant:  met o.m. Lieslot Mahieu, directie woonzorgcentrum Tienen en Rien Van Meensel, professionele verhalenverstelster.
 • donderdag 6 september: vormingssessie op uitnodiging van DC Den Deigem en de plaatselijke OKRA vereniging  in Mechelen. Er waren een 30-tal aanwezigen en er was een goede interactie met het publiek.

° zaterdag 11 augustus: We lopen samen achter de spandoek van de Regenboogambassadeurs in de Antwerp Pride. 

Steun de inzet van onze vrijwilligers en koop een t-shirt met het logo van deregenboogambassadeurs!
De t-shirts zijn van 100% katoen, kosten 15€ en zijn verkrijgbaar in de maten M – L of extra large mét vermelding voor Vrouw of Man.
Stuur een mail naar regenboogambassadeurs@gmail.com om je bestelling door te geven en stort het verschuldigde bedrag op: BE70 0636 43079925
Onze regenboogambassadeurs verkopen de t-shirts ook gedurende Antwerp Pride op 11 en 12 augustus. U komt ze vast tegen!