ONS AANBOD

Ons aanbod wordt regelmatig bijgewerkt.

Samen met u overlopen we ons aanbod en maken een planning., rekening houdend met de specifieke behoeften van uw groep of instelling.

Onze vorming duurt telkens ca. 2 uur; prijs op aanvraag (verplaatsingskosten niet incl.)

Fototentoonstelling: “Liefde is altijd goed”

Voor de tentoonstelling maakte fotograaf André Carens tien kleurrijke portretten van jonge en minder jonge holebi’s en transgenders. Daarnaast tonen we belangrijke momenten in hun leven aan de hand van fotoalbums met familiefoto’s, foto’s van koppels en foto’s uit de oude doos. We willen met deze tentoonstelling mensen aanspreken door de herkenbaarheid van personen en familiegevoelens. We richten ons in het bijzonder op ouderen omdat zij nog uit een tijd komen waarin homoseksualiteit onbespreekbaar was.

 

Documentaire: Oudere holebi’s en transgenders spreken onder de titel:  “EN DUS IK ZWEEG …”

Wat verwachten zij van ouderencentra? Hoe zien zij hun toekomst?

Een 10-tal oudere holebi’s en transgenders brengen hun getuigenissen gedurende 20 minuten. Over hun leven, hun verblijf in een ouderencentrum, over hun vrees om voor hun geaardheid uit te komen, de moeilijkheden die ze in hun leven hebben moeten overwinnen.

Films

O.m.  “If these walls could talk”, “Pride”.
Ouderen kunnen op een laagdrempelige manier kennis maken met homoseksualiteit. We kiezen verschillende films, ideaal voor een ouder doelpubliek. Na de film maken onze vrijwilligers, tevens ervaringsdeskundigen tijd voor een nabespreking waarbij iedereen vragen kan afvuren.

Onbekend is onbemind?

Leer oudere holebi’s en transmensen kennen door hun boeiende getuigenissen over het leven. Na de getuigenissen voorzien we een ruime tijd om alle vragen te beantwoorden. We geven tips mee die hulpverleners in de praktijk kunnen gebruiken.

Mijn kleinkind is holebi / transgender

Hoe ga je als grootouder om met dit gegeven? Wat als je als grootouder merkt dat een van jouw kleinkinderen holebi is of transgender en er zelf niet durft voor uitkomen? Jouw kleindochter is lesbisch en op zekere dag zegt ze dat zij samen met haar vriendin graag een kind zouden hebben? Hoe reageer je daarop? Wat heeft een kind nodig? En kunnen 2 mannen of 2 vrouwen samen dat geven?

Doelpubliek: hulpverleners in de ouderenzorg, verpleegkundigen en verzorgenden in rusthuizen, medisch en paramedisch personeel in rusthuizen en dienstencentra, centrumleiders, (studenten) bejaardenzorg,… Duurtijd van deze infosessie: 1,5 a 2 uur.

Holebibingo

Je kent ongetwijfeld het klassieke bingospel. Wij geven er een leerrijke en interactieve holebi-toets aan. Op een speelse manier leren deelnemers bekende Homo’s, Lesbiennes, Biseksuelen en Transgenders (beter) kennen. Denk maar aan Yasmine, Will Ferdy, Bart Kaël en Felice, maar ook Marlon Brando en Errol Flynn!  Deze holebi-bingo is ideaal voor het doelpubliek van dienstencentra en seniorenverenigingen.

Meezingen kan zeker!

Bezoek aan het Roze Huis (Draakplaats 1, 2018 Antwerpen) (en voor de andere provincies in de provinciale regenbooghuizen).
Plaatselijke info en vorming ook voor studenten (1,30u min.)
Kan ook voor ouderenverenigingen.

Actualiteitsbespreking

Wij bieden ook een actualiteitsbespreking aan,  die aansluit bij onze doelstellingen. 

Doelpubliek: senioren, seniorenverenigingen, dienstencentra.

Persoonlijke getuigenis

Samuel De Schepper vertelt met humor en een kwinkslag over zijn eigen transitie aan de hand van een Power Point-presentatie. Hij schreef hierover een verhelderend boek: “Aan de achterkant was alles goed” – Een meisje wordt man.